Het verhaal van DINCKY

 

  Dincky is een Westy van 6 jaar oud en woont bij haar baasje Karin in hun net nieuwe huisje. Een lief, enthousiast en vooral gevoelig hondje die alleen het allerbeste met haar baasje voor heeft. Ze houdt alles goed in de gaten en is heel graag bij haar in de buurt.
Karin wilde graag weten wat er bij Dincky speelde en of ze gelukkig was.

Gesprekje met Dincky


Dincky is een zachtaardig en lief hondje dat veel genegenheid zoekt. Zij is soms wat snel van de wijs als jij niet goed in je vel zit. Zij wil je heel graag troosten, maar dat vind zij soms eigenlijk wel moeilijk. Zo nu en dan heeft zij het gevoel niet bij je te kunnen komen. Dan voelt zij zich een beetje buiten gesloten.

Het lijkt wel of Dincky kan glimlachen. Dat beeld krijg ik van haar. Het kan ook zijn dat zij een glimlachje krijgt als zij wat nerveus of onzeker is, want dat gevoel krijg ik ook door. Of als je wel eens een klein beetje boos op haar wordt.

Zij is enthousiast, intelligent en kan af en toe lekker speels uit haar dak gaan. Net een puppy dat pas een nieuw speeltje heeft gekregen.

Zij vindt het huis waar jullie nu wonen, een fijn huis. Het huis heeft een goede sfeer en straalt warmte en veiligheid uit. Zij vindt dit huis ook goed voor jou. Hier gaan echt deuren voor je open. Je overleden hondje (Boomer) is bij je en ook Tijger. Hier zal jij je nieuwe start gaan maken.

Dincky zegt dat er nieuwe tijden aanbreken. Een tijd dat jullie dichter bij elkaar zullen komen en er ruimte is voor liefde en warmte. Tijd om samen te delen en meer een eenheid te worden. Dincky ziet dat je steeds sterker wordt en keuzes durft te maken. Dat maakt Dincky ook steeds zekerder en krijgt zij meer vertrouwen dat alles goed komt.

Dincky wil er op uit, samen met jou. Zij trekt je bij wijze van aan je hand om je mee te nemen op avontuur. Helemaal niets engs, gewoon leuke en fijne dingen doen.

Zij zegt ook dat zij zin heeft in de kerst. Zij houdt van die gezellige en warme sfeervolle dagen. Dincky krijgt dan ook altijd iets speciaals? Je moet maar een boel mensen uitnodigen en het eens goed vieren, met alles erop en eraan. Het is tijd voor nieuwe ontmoetingen.

Nou nou, Dincky heeft het maar druk met de nieuwe toekomst. Zij is helemaal enthousiast. Misschien heb je haar onbewust wel aangestoken.

Ik krijg steeds door dat zij een jaar of 6 is, klopt dat? Het getal 6 komt steeds door.

Ik vraag Dincky of zij nog iets tegen je wilt zeggen. Nee hoor, ze is nu toch erg druk bezig. Maar ik ben wel heel trots op haar!!! Ze heeft de laatste tijd heel hard gewerkt, ook aan zichzelf. Ze heeft het begin van een nieuwe toekomst op poten gezet!

Klopt het dat je net nog wat oude foto’s bent tegen gekomen? En dat je daar wat emotioneel van werd? Het waren mooie momenten toen, nu komen andere mooie en nieuwe momenten!

Ik bedank Dincky voor het gesprek, maar voor ik het weet is zij weer druk in de weer. Alsof zij jou moet helpen met uitpakken. En even moet kijken of alles wel goed gaat.


Reactie terug van Karin

Het klopt dat Dincky af en toe lacht, echt lacht. Ze trekt dan aan 1 kant haar bovenlip op en dan ziet het er inderdaad uit als een lach. Ze doet dat inderdaad ook als iemand streng tegen haar doet en ze dan wat onzeker is. Dat klopt precies.

Ze is inderdaad heel aanhankelijk op dit moment en is steeds bij me. Zelfs als mijn vader haar uitlaat, komt ze eerst naar mij en blijft ze bij me staan. Ik herken ook dat ze zich afzondert als ik verdrietig ben en niet goed in mijn vel zit. Wat je zegt over dat ze dan niet bij me kan komen kan ik heel goed plaatsen. Ik zal erop gaan letten.

Ze is ook inderdaad de laatste tijd af en toe lekker speels en buiten komt ze ook vaak hard naar me toe rennen als ik haar fluit of roep als ze achterblijft. In huis pakt ze vaak zomaar ineens haar speeltje en daagt me uit. Dat doet me goed.

Ik heb ook zin in Kerst. Ik heb mijn broer en zijn vrouw al uitgenodigd om bij mij te komen eten. Mijn vader moet ik het nog zeggen. Elk jaar aten we bij ons of bij mijn broer en schoonzus. Dit jaar wil ik het wel lekker in mijn nieuwe huisje doen. Hoe we het gaan doen zien we wel. Het gaat om de gezelligheid.

En ja, de honden kregen inderdaad wat met Kerst. Mijn ex en ik kochten altijd voor elkaar een cadeautje met Kerst en legden dat onder de boom. Op Kerstdag legden we er ook wat voor de honden bij (niet eerder, want dan hadden ze dat al uitgepakt). Dat was meestal gewoon een lekkernij, een hondensnoepje of een bot). Ze vonden het altijd een feest om dat uit te pakken. Dat zal Dincky wel bedoelen. Ik zal zorgen dat er wat voor haar ligt.

Nog even over de oude foto's waarover je het had. Vorige week kreeg ik foto's van de mensen waar Nikki nu staat. Dat waren foto's van mijn 1e paard en daar werd ik inderdaad emotioneel van. Dat waren echt hele mooie momenten zoals je schreef. Ik was zo gek met dat paard en we hadden een hele sterke band. Een week ervoor heb ik nog wat foto's bekeken van mijn ex en ook daarover werd ik emotioneel.

Nog even over de foto's van mijn eerste paard Mysti. Ik heb haar verkocht omdat het niet meer klikte. Heb er erg veel spijt van, maar zo kon ik niet op haar rijden. Ben door een val erg onzeker geworden en het kwam niet meer goed. Zij werd erg onzeker door mij. Maar ik had wel een hele speciale band met haar en ik vraag me de laatste tijd best vaak af hoe het met haar zal zijn, waar ze is en of ze nog leeft.

 

 

 

Alle leven is waardevol en kwetsbaar, behandel het met respect en liefde! - Arapaho © 2009-2015