Het verhaal van KAYLINN

 

  
Kaylinn is het 8 jarige paard van Yvonne. Ze is een hoog gevoelig paard en heeft een hele speciale band met haar baasje. Ze hebben elkaar heel veel te leren. Maar bovenal mogen ze in dit leven van elkaars gezelschap genieten.
Vragen die Yvonne aan Kaylinn had:

- Hoe vind je de plek waar je nu woont?
- Wat vind je leuk om te doen?
- Wat zou je graag met mij willen doen?
- Waarom vind je het rijden niet leuk?

Veder was Yvonne erg benieuwd naar wat Kaylinn zelf te vertellen heeft.


Gesprek met Kaylinn


Allereerst wil ik je zeggen dat ze een prachtige naam heeft. En die perfect bij haar past. En Kaylinn vind haar naam zelf ook erg mooi. Ze is er super trots op!

Ze is een lief paard, heel erg intelligent en heeft duidelijk een eigen willetje. Af en toe zie je haar echt denken, alsof ze ook iets gaat uithalen (streken uithalen). Ze houdt erg van ronddollen door de buitenbak en rollen over de grond. Ze is dan net een klein dartel lammetje. Ziet er allemaal heel grappig uit.

Volgens mij is ze ook niet echt oud, ik denk tussen een jaar of 6 10. Ze komt in ieder geval jong en energiek over.

Als ik haar vraag wat ze graag met je doet dan laat ze me beelden zien dat je haar aan de halster uitlaat. Ik zie jullie langs paden lopen waar allerlei overheerlijke grassoorten en onkruiden groeien die erg lekker smaken en die ze dan gulzig uit de grond rukt om er lekker van te smullen.

Ze vindt de plek waar ze woont erg fijn. Ze heeft lekker de ruimte en ze wordt heerlijk door je verwend. Achter haar oren en langs haar hals gekriebeld worden vind ze ook lekker. Dan gaat ze dicht tegen je aan staan en staat ze te genieten.

Wat ze ook erg fijn vind is de opkomende zon en de geur van een nieuwe frisse ochtend. Dan gaat ze altijd even lekker te keer alsof ze alles lekker even moet losgooien en de spieren weer even moet strekken.

Ze houdt niet van de regen en onweer. De regen geeft haar de kriebels. Ik zie haar dan een beetje lusteloos staan, alsof ze die regen moet ondergaan als een zware last zeg maar. Ook het opzadelen vind ze niet zo fijn, ze zou het leuker vinden als je haar zonder zadel berijdt, dan voelt ze je beter aan. Dat vindt ze prettiger, want dan voel jij haar namelijk ook beter aan. Dan zijn jullie beter op elkaar afgestemd zeg maar.

Kaylinn is een paard dat zich heel erg lichamelijk kan uitdrukken. Je kunt haar lichaamstaal heel goed lezen. Als ze iets leuk of juist naar vind dan merk je dat aan haar hele lijf en gezicht. Haar hele lijf spreekt zeg maar.

Volgens mij is Kaylinn ook een echte lekkerbek en vind ze het heel belangrijk om iets lekkers te krijgen. Dus als je iets van haar wil is ze wel te paaien met een lekkere appel of wortel.

Het is heel gek, maar als ik met Kaylinn praat heb ik steeds de neiging om te lachen. Ze is een echte clown. Ze geniet met volle teugen van haar leven bij jou. Ze ziet er super gelukkig uit en ze wil jou ook gelukkig zien. Ze is hoog gevoelig en voelt jou feilloos aan. Ook kan zij heel goed jouw lichaamstaal lezen. Er zijn geen geheimen voor haar. Ze doorziet alles. Ze zal dan ook heel snel op jou reageren tijdens het rijden. Als jij je wat onzeker voelt, voelt zij dat ook en zoekt ze een soort steun bij je of wil ze jou laten voelen dat jij je zelfverzekerdheid weer even bij elkaar moet rapen. Ook voelt ze tijdens het rijden aan dat je gedachten ergens anders zijn dan bij het rijden. Ze zal jou dat ook gelijk laten voelen. Zij verwacht namelijk dat jij haar stuurt en leidt en als je dus afwezig bent raakt ze jou kwijt. Ze zal dan iets doen om je weer bij de les te krijgen.

Ik denk dat jullie een sterk koppel zijn, voornamelijk op sociaal gebied. En ik denk dat jullie elkaar heel veel kunnen leren. En die les zit hem op het leren vertrouwen. Vertrouwen in jezelf, in het leven en vooral ook in elkaar!

Ze wil dat je tegen haar praat en dat je verteld over wat je dwars zit of wat voor leuks je die dag hebt meegemaakt. Zie haar maar als een hartsvriendin. Dat wil ze graag. Stel je voor haar open, dan zal de band met haar enorm groeien en ook het vertrouwen in elkaar. Jullie worden dan n en smelten als het ware in elkaar over. Dan hoeven jullie elkaar maar n blik toe te werpen om elkaar te begrijpen. Je hoeft elkaar dan niet eens met woorden iets duidelijk te maken.

Ik denk echt dat jullie heel goed bij elkaar passen en soms heb ik het idee dat jullie al eerder bij elkaar zijn geweest. Jullie zielen dan bedoel ik. Er is meer dan dat ze gewoon jouw paard is.


Reactie terug van Yvonne

Heel erg bedankt voor je uitgebreide beschrijving van je gesprek met Kaylinn. Agnes zei ook al dat ze haar naam zelf erg mooi vond. Ik ben blij dat te horen. Alles wat je over haar schrijft klopt als een bus. Ze heeft een heel sterk eigen karakter en dat vind ik ook zo mooi aan haar. Maar soms is dat ook wel lastig haha. Maar ze geeft nu wel eigenlijk zelf aan wat ik er aan kan doen om een beter contact met haar te krijgen en ik merk ook dat het steeds beter begint te worden.

Kaylinn is op dit moment 8 jaar oud dus qua leeftijd zat je ook goed. Ze heeft soms inderdaad ook in een keer uitbarstingen en dan vliegt ze als een gek door de bak of door de weide. Ook met rollen doet ze dat en als ze dan opstaat springt ze nog even met 4 benen de lucht in. Het is ook echt een komiek hoor. Dat je de neiging hebt om steeds te lachen herken ik wel. Als je haar ziet krijg je ook dat gevoel.

Ik wandel op dit moment aan het halster met haar en ben van plan om dit meer te gaan doen. Lekker naar het bos en dan picknicken op een plek waar ze lekker kan eten. Ik heb er heel veel zin om dit te gaan doen met haar. Ze is ook een echte smulpaap hoor.

Ze houdt ook inderdaad niet echt van het zadel. Wanneer ik dat op deed dan hapte ze ook wel eens naar de singel. Ik reed er ook al niet zo vaak meer mee. Alleen buiten nog wel eens. Dat ze me feilloos aanvoelt geloof ik meteen. Ik probeerde nog wel eens het een en ander te verbloemen maar ik begrijp nu dat dit geen zin heeft. Ik wilde haar juist niet belasten met de dingen, maar ik zal haar nu vertellen wat me dwarszit maar ook de leuke dingen zal ik met haar delen. Ik ben heel benieuwd hoe het komende periode zal gaan. Ik heb er zelf wel weer meer vertouwen in nu! En dat zal ons samen sterken.

Heel erg bedankt voor je tijd en moeite.

P.S.: dat stuk over het rijden klopt ook. Als ik er met mijn kop niet bij ben gaat ze gewoon buiten staan grazen in de berm zodat ik wel op haar moet letten. Ik begrijp nu waarom ze dat doet. En ik zal haar vanavond zeker een dikke kus geven! Namens ons allebei.


 

Deze foto's werden na de reading toegestuurd!

 

 

 

Alle leven is waardevol en kwetsbaar, behandel het met respect en liefde! - Arapaho  2009-2015