Het verhaal van NIKKI

 

  
Nikki is het prachtige, bijzondere en lieve paard van Karin. Ze zijn beiden vriendinnen voor het leven en wat zullen ze veel van elkaar leren. Ze zijn elkaars steun en toeverlaat en wat Karin vooral wil weten is hoe het met Nikki gaat en wat ze graag aan Karin kwijt wil.

Gesprek met Nikki


Het duurde een tijdje voordat ze naar me toe kwam lopen en ze zich bij mij op haar gemak voelde. Ze leek een beetje down. Ze zegt dat ze zich wel eens een eenzaam voelt. Ze zou heel graag willen dat ze Dincky (de westy van Karin) was. Dan kon ze overal mee naar toe en was ze altijd dicht bij jou in de buurt.

Ik had je al verteld dat ik steeds beelden door kreeg van een paard in je tuin. Ik had er in eerste instantie niet zo bij stil gestaan, maar ik denk dat het Nikki was die steeds maar wilde laten zien wat haar wens was.

Ik had er ook helemaal niet over nagedacht dat het niet eens mogelijk zou kunnen zijn, wellicht doordat je in een rijtjeshuis woont of zo. Maar ik krijg steeds een beeld door dat de tuin open en groot genoeg zou zijn om daar een paard te laten grazen.

Nikki vindt het nog niet eens zo heel belangrijk dat jullie niet uit rijden gaan. Ze wil eigenlijk gewoon genieten van je aanwezigheid. Ze vindt het erg dat jij je verdrietig voelt, dat wil ze niet. Ze wil je heel graag troosten en steunen.

Ze zou graag willen dat jij met haar communiceert want ze heeft je veel te vertellen. Gewoon lekker kletsen over koetjes en kalfjes zoals vriendinnen dat ook doen. Ze zou niets liever willen dan dat jullie grote vriendinnen zijn, die lief en leed met elkaar kunnen delen.

Nikki is een heel gevoelig paard. Zij voelt heel goed aan hoe jij je voelt en dat laat ze je dan ook zien. Dat reflecteert ze terug naar jou, ook al heb je dat vaak niet door. Je kunt het vergelijken met het kijken in een spiegel.

Zij vindt ook dat je meer in jezelf moet geloven. Je hebt al zulke moeilijke en juiste beslissingen in je leven durven nemen.

Nu is het tijd dat je moet gaan genieten van het leven en zij wil dat graag samen met jou doen. Nikki laat mij beelden zien dat jullie met zijn drieŽn lange wandelingen maken en dan ergens op een plek komen waar jullie lekker kunnen picknicken. Lekker genietend van mooi weer en de rust om je heen. Er zijn genoeg mooie plekjes om naar toe te gaan, zegt Nikki. We hoeven niet zo ver weg.

Ze staat lekker met haar hoofd tegen je aangeleund en snuift je luchten op om jou eens goed in zich op te nemen. Ze houdt van je. Ze zou het heerlijk vinden als je haar eens lekker zachtjes door haar manen kroelt. En dat je lieve woordjes in haar oor fluistert. Met als toetje een lekkere dikke winterwortel of een stukje appel (grappenmaker).

Maar als jij je naar haar toe open stelt, door gewoon met haar te praten zonder een antwoord terug te verwachten, dan zul je ineens versteld staan dat je haar zult horen praten tegen jou. Dat je ineens wel hoort wat ze tegen je zegt. Nikki zegt; gewoon doen en niet aarzelen. Je kunt het en dat weet je. Maar verwacht niet te veel van jezelf, stel niet zulke hoge eisen aan jezelf.

Nikki is een beetje bang dat zij ook weg moet. Niet omdat je dat zou willen, maar om financiŽle redenen.

Ik denk dat je haar moet vertellen hoe jij je voelt en hoe de situatie er nu uitziet. Wat het voor haar betekend of zou kunnen betekenen. Nikki heeft houvast nodig en zekerheid, net als jij. In veel opzichten zijn jullie elkaars evenbeeld en hebben jullie vele overeenkomsten. Meer dan je denkt. Daar kom je uiteindelijk wel achter als je haar hoort praten en als je haar verder leert kennen. Echt leert kennen. Maar praat tegen haar. Niet alleen op afstand, maar gewoon tijdens een wandeling of wanneer je op stal bezig bent. Ze is zo lief en ze heeft je zo nodig.

Ik zie een warme lichtpaarse gloed om Nikki heen. Dat zou wel eens haar aura kunnen zijn. Ik heb even opgezocht wat die kleur betekent. Het is de kleur magenta die ik zag en lees.....

Algemeen - betekenis: Dienstbaarheid!, einde van separatie, opheffen van alleen zijn. Het vermogen diepe liefde te ontvangen en te schenken, creatief en intuÔtief.

Wat een mooie boodschap!


Reactie van Karin

Bedankt voor je verslag. Ik ben net uitgehuild, werd er helemaal emotioneel van. Ja, ik houd erg van dat paard en ik wil haar niet kwijt. Ik zal ervoor vechten dat ze altijd bij me kan blijven.

Ik zie haar de laatste tijd wat minder omdat ik zo druk ben met het huis. Wilde er vanavond nog langsgaan om even wat te overleggen en haar een knuffel te geven. Dat ga ik nu dus zeker nog doen. Na deze mail ga ik er direct heen.

Fijn dat ze zo gek met me is en mijn vriendin wil zijn. Ik heb haar vorige week nog lekker geknuffeld, ze legde haar hoofd op mijn armen en leunde tegen me aan. Ik praat inderdaad dan ook tegen haar en zeg dat ik haar mis. Maak excuses dat ik haar nu zo weinig zie, maar dat daar verandering in komt. Ik zal het nog wel drukker krijgen als ik er een baan bij heb en dan zal ik haar niet elke dag kunnen zien, maar als we kunnen praten, kan ik haar wel elke dag even gedag zeggen. Ik heb wel eens met haar gewandeld inderdaad en dat ga ik van de week ook nog een keer doen. Het rijden moet maar even wachten tot ik wat consequenter tijd heb.

Ik woon inderdaad in een rijtjes huis en de tuin is veel te klein om haar er neer te zetten. Allemaal tegels en helemaal niet groot. Wel zit ik erover te denken haar in de buurt te zetten zodra dat financieel ook kan. Ik zit dan vlak bij het bos en dan kunnen we er lekker heen. In de buurt zijn veel paarden, dus misschien vind ik een niet te duur goed plekje. Ik hoop het. Maar waar ze nu staat kost het me helemaal niets en ik hoop dat ze begrijpt dat dit nu even beter is voor mij.

Via een workshop met mijn geleidegids is verteld dat volgend jaar alles anders is. Wie weet, heb ik dan wel een plekje bij huis voor haar. En ik zal ook winterwortels halen. Ik kom vaak langs dat adres en was het al eerder van plan. Dat heeft ze vast opgepikt. Ik heb laatst nog gezegd dat ik zo gek was met haar en dat ze een schat is. En dat meen ik ook, ze heeft me mijn vertrouwen teruggegeven en daar ben ik haar dankbaar voor.

Esther, ik vind het super dat je zo snel een verslag stuurt. Ik ga nu lekker bezig met Nikki en ga gewoon met haar praten zonder iets terug te verwachten. Heel erg bedankt dat je dat voor me gedaan hebt. Ik heb er heel veel aan en het versterkt het gevoel dat mijn dieren boven alles moeten komen te staan. Zij laten me immers niet in de steek en zijn er voor me als ik ze nodig heb. Van hun krijg ik liefde en respect. En dat heb ik nodig om weer sterk te worden.

Nogmaals heel erg bedankt.

 

 

 

Alle leven is waardevol en kwetsbaar, behandel het met respect en liefde! - Arapaho © 2009-2015